Calanques en Aix-en-Provence
Door: Daan Matthijsse
Blijf op de hoogte en volg Daan
16 November 2012 | Frankrijk, Aix-en-Provence
Het is de gehele week fraai weer. Zo rond de 20 graden en nog steeds veel zon. Je beseft hier dat het half november is opdat ze met de kerstversiering bezig zijn.
Als het regent is het ook direct heftig en veel. Vorige week zondag kwam het 's ochtends nog met bakken uit de hemel. 's middags konden we op het strand van Cavalaire-sur-Mer weer op het strand in de zon.
Tot dinsdag zijn we in deze plaats gebleven. En daarna zijn we op zoek gegaan naar gas. In Hyères is dat gelukt. Als je de gasfles de ene dag brengt kun je hem de volgende dag gevuld weer ophalen.
In de tussenliggende tijd hebben wij een van de weinige plekken gevonden waar je (overdag) vrij aan het strand kunt staan. Vanaf Hyères loopt een mooie kustweg ( flamingo's ! ) naar Toulon. Daarna dwars door Toulon naar Sixt-Four-Les-Plages. Mooie haventjes en stranden.
's avonds laat hebben we de camping van Sixt-Four opgezocht.
Woensdag eerst de gasfles weer ophalen en daarna verder de kustroute richting Marseille gereden. Eigenlijk maar een paar kilometer gereden. Dan blijven we weer eens 'hangen' bij een strand ( Saverne) en dan kunnen we de 'moules-frites' weer niet weerstaan. ( Bandol ).
In een wat kleiner badplaatsje , St-Cyr- sur-Mer , zijn we op een parkeerplaats bij het strand de nacht blijven staan. Dat viel wat betreft geluidsoverlast van passerende auto's erg mee.
Donderdag hebben we eerst uitgebreid op het strand ontbeten en overwogen of we nog zouden gaan zwemmen of niet. Heel veel fransen doen dat , maar wij vonden het water toch te koud. ( watjes ).
Even verderop liggen twee mooie plaatsen, allebei een bezoek waard.
Le Ciotat en Cassis. De laatste plaats is erg bekend vanwege z'n beroemde witte wijn. Via de kustweg 'calanques' , rij je hoog boven Marseille langs de kust. Dwars door Marseille ( spannend ) naar Aix-en-Provence gereden.
We houden het hier nog wel even vol :-)
16 November 2012 - 18:50
Carel En Marjan:
Bonsoir mes amis,
Fijn weer wat van jullie te horen en vooral dat het weer nog steeds goed is. (hier ook prima)
De foto van Hyères sprak me erg aan , knusjes zo'n mooi plekje aan de zee en een mooi kiekje!
Genietse van het mooie Franse land!
bisous de nous.