Door Spanje
Door: Daan
Blijf op de hoogte en volg Daan
20 Januari 2011 | Spanje, Toledo
Woensdag 19 januari: We besluiten om naar Toledo te rijden. De spaanse pyreneeën zijn ruiger en veel rotsachtiger dan de Franse kant.
Landschap is afwisselend tot aan de Spaanse hoogvlakte. Dat is een paar honderd kilometer op (1100 !) meter hoogvlakte. Onderweg veel karakterloze dorpjes maar ook oude burchten, kloosters en kasteelruïnes.
Rondom Madrid is één groot langgerekt industriegebied en huizenzee.Erg druk. Gaan we wel eens bekijken met een stedentrip. Toledo is al vanaf een afstand te zien. We komen onderweg al een paar mede marokko gangers tegen. De El Greco camping is mooi en dicht bij de stad.
Donderdag 20 januari, Vannacht heeft het licht gevroren en is het mistig maar de rest van de dag wordt het stralend weer.Met de bus naar Toledo. Prachtige oude stad met veel oude straatjes. De kathedraal is imposant maar de synagoge is eenvoudig en stijlvol. Lange wandeling door de stad gemaakt en lekker Paëlla gegeten.Eind van de middag in het zonnetje buiten het plaatselijke wijntje gedronken. Weer: eerst mist, vanaf 10 uur heerlijk weer.
ps: het is ons al eerder opgevallen ; in spanje is het de gewoonte het huisvuil midden in de nacht op te halen...wat een herrie !